Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

niedziela, 22 maja 2016

Ostatnio mnie wzięło na omlety, placki a z racji że ja wolę wytrawne rzeczy to do całości nie mogło zabraknąć burgerów z resztek. Są znakomite jako dodatek do obiadu, czy jako same z surówką.
Potrzebujemy:
*Ryż- woreczek (u mnie brązowy)
*Ugotowana ciecierzyca- ok 120-150g
*Len mielony łyżka +3 wrzątku
*Płatki owsiane 2 łyżki
*Otręby bądź bułka do panierki
*Marchewka-  spora sztuka
*Olej- odrobina do smażenia
*Przyprawy- wszelka dowolność
*Cebulka zarumieniona- pół sztuki

Cebulkę rumienimy na odrobinie oleju. Do pojemnika blendera dajemy pokrojoną marchewkę, namoczony len i resztę składników prócz otrębów i oleju. Blendujemy na prawie gładko. Formujemy kulki, obtaczamy w otrębach i lekko spłaszczamy. Smażymy do zarumienienia. Smacznego!

1 komentarz:

  1. Lubimy takie wege kotlety ale niezwykle rzadko mamy czas na ich przygotowanie :) Tym bardziej, że wolimy upiec je w piekarniku a w mieszkaniu studenckim jego brak :/

    OdpowiedzUsuń