Czasem też potrzebujecie pysznego doładowania? Owszem rafaello jest pyszne ale wszak długotrwałej energii nie doda. A jaglane owszem, za sprawą wolnouwalniających się węglowodanów złożonych jak i prostych(daktyle), a dodatek tłuszczu spowalnia proces czyli go wydłuża:).

Potrzebujemy:
*80 g ugotowanej kaszy jaglanej,(80 g to waga suchej),
*50g daktyli zalanych wrzątkiem,
*kopiasta łyżka masła orzechowego,
*wiórki kokosowe,
*8 migdałów.
Wszystkie składniki prócz wiórków i migdałów blendujemy na gładko. Dzielimy na 8 równych kawałów, do każdego dajemy migdała, formujemy kulkę i obtaczamy w wiórkach. Odstawiamy do lodówki na godzinę i zajadamy :)
1 kulka to ok 75 kcal :)
A już jutro zapraszam na pyszny gotowany sernik karmelowy bez cukru i bez pieczenia:)

Potrzebujemy:
*80 g ugotowanej kaszy jaglanej,(80 g to waga suchej),
*50g daktyli zalanych wrzątkiem,
*kopiasta łyżka masła orzechowego,
*wiórki kokosowe,
*8 migdałów.
Wszystkie składniki prócz wiórków i migdałów blendujemy na gładko. Dzielimy na 8 równych kawałów, do każdego dajemy migdała, formujemy kulkę i obtaczamy w wiórkach. Odstawiamy do lodówki na godzinę i zajadamy :)
1 kulka to ok 75 kcal :)
A już jutro zapraszam na pyszny gotowany sernik karmelowy bez cukru i bez pieczenia:)
Na takie kuleczki skusiłabym się bez dwóch zdań ...
OdpowiedzUsuńPozdrawiamy :)
Jeśli lubisz mak polecamy ulubione kuleczki obtoczyć właśnie w nim. Piękny efekt wizualny! Dziś takie zrobiłyśmy i jesteśmy nimi zachwycone :)
OdpowiedzUsuń