Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

piątek, 14 października 2016

W ramach oszczędności stawiam na ciasta bez pieczenia. Które defacto czasem są smaczniejsze niż te z pieca.
Przedstawiam wam pyszne ciasto na herbatnikach z jabłkami i kremem z białej czekolady i ricotty.

Składniki:

*2 opakowania ricotty,
*100g białej czekolady,
*ok 200g herbatników petit beaurre,
*1 kg+ ulubionej odmiany jabłek(u mnie szara reneta)
*1 galaretka truskawkowa,
* opcjonalnie cukier do jabłek,
*łyżka miodu,
*łyżka kakao.


Wykonanie:

W keksówce 10x30 cm na dnie układamy herbatniki(jedną warstwę). Jabłka dusimy do rozpadu, dodając na koniec galaretke, Jabłka wykładamy na herbatniki i układamy kolejną warstwę herbatników. Teraz robimy posypke z 50 g  herbatników, które kruszymy na drobno i mieszamy z kakao i miodem. Czekoladę rozpuszczamy, i miksujemy z ricottą. Krem wykładamy na herbatniki, posypujemy posypką i zostawiamy na 2 h w lodówce. Smacznego :)

4 komentarze:

  1. Na prawdę bez pieczenia? Wygląda imponująco :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nawet piekarnika nie widzał :P No ok widział gdy stał na stole :P

      Usuń
  2. Idealny dla ludzi żyjących bez piekarnika jak my :P Super warstwy i mega wysoki! :D

    OdpowiedzUsuń