Składniki:
*180 g herbatników petit beauree kakowych,
*450 g jogurtu naturalnego,
*5 średnich jabłek,
*1+4 łyżki cukru
*4 łyżeczki żelatyny.
Jabłka obieramy kroimy w kawałeczki i dusimy z do rozpadnięcia podlane odrobiną wody w rondlu. Po rozprażeniu zdejmujemy z ognia, dodajemy łyżkę cukru oraz 2 łyżeczki żelatyny. W keksówce(10x30) układamy warstwe herbatników, wylewamy jabłka a na nie druga warstwa herbatników. Pozostałą żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody. Jogurt miksujemy z cukrem, dodajemy żelatynę. Na końcu wkruszamy(tak by kawałki były) z 4 herbatniki, i wylewamy do formy a na wierzch kruszymy herbatniki.
smakowite ciasto:)
OdpowiedzUsuńŚwietnie wygląda :)
OdpowiedzUsuń