Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

wtorek, 10 maja 2016

To ciasto wymyśliłem sam przeglądając różne przepisy.

Biszkopt;
*4 jaja
*200 g cukru pudru
*7 łyżek mąki pszennej
*6 łyżek mąki ziemniaczanej
Masa:
*4 serki danio białe śmietankowe,
*łyżka kakao
*3-4 łyżeczki żelatyny
*1/3-1/4 szklanki wrzątku
Dodatkowo:
*dżem malinowy u mnie niskosłodzony z łowicza
*tabliczka gorzkiej czekolady i 2-3 łyżki mleka
*wiórki kokosowe jako posypka.

Białka oddzielamy od żółtek, ubjiamy na sztywną pianę pod koniec dodając powoli cukier, a następnie miksując na niskich obrotach dodajemy żółtka. Mąki mieszamy i przesiewamy do ciasta wmieszując je delikatnie łyżką. Tortownice wykładamy papierem do pieczenia(u mnie o średnicy 26-27cm) wykładamy ciasto i pieczemy w 160-170 stopniach  30-40 min do suchego patyczka.
Studzimy

Robimy masę: Serki wrzucamy do miski żelatyne w szklance zalewamy gorącą wodą, mieszamy, serki miksujemy z kakao dodajemy wystudzona żelatynę, odstawiamy. Biszkopt kroimy na pół(Ja na 3 części bo wyrósł duży i jedną część zjedliśmy na sucho xD) spód smarujemy dżemem(od upodobań wykładamy masę i biszkopt. W rondelku na parze rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, smarujemy wierzch, posypujemy wiórkami i wkładamy do lodówki na 3-4h i zajadamy.

0 komentarze:

Prześlij komentarz