Ostatnio czytając blogi naszło mnie na takie połączenie i przy okazji pieczenia buraków postanowiłem upiec również pietruszkę i cebulkę by później to połączyć...
Potrzebujemy:
*Pół szklanki suchej soczewicy(zielona u mnie)
*Jedna pieczona pietruszka(spora)
*Duża cebulka
*łyżka ziaren słonecznika
*łyżka+ (ja dawałem do ulubionej konsystencji ale łyżka to minimum dla przyswojenia wartości odżywczych)
*kopiasta łyżka wiórek kokosowych.
*Przyprawy(słodka, ostra papryczka, pieprz, sól, oregano)
Soczewice gotujemy z dodatkiem wiórek w szklance nieosolonej wody ok 20 min. Pietruszke i cebulkę posypujemy solą i zawjiamy w folie aluminiową i pieczemy 40minut w 200 stopniach celsjusza. Wszystko wrzucamy do miseczki, blendujemy na gładką masę, próbujemy i dosmaczamy.
Dodam że mój tata dostał kanapki z nią i pasztetem i pytał gdzie kupiłem dobry pasztet taki wskazując na paste:P
Sprawdza się z grzankami, tortillą i krakersami oraz waflami ryżowymi.
Smacznego! :)
Potrzebujemy:
*Pół szklanki suchej soczewicy(zielona u mnie)
*Jedna pieczona pietruszka(spora)
*Duża cebulka
*łyżka ziaren słonecznika
*łyżka+ (ja dawałem do ulubionej konsystencji ale łyżka to minimum dla przyswojenia wartości odżywczych)
*kopiasta łyżka wiórek kokosowych.
*Przyprawy(słodka, ostra papryczka, pieprz, sól, oregano)
Soczewice gotujemy z dodatkiem wiórek w szklance nieosolonej wody ok 20 min. Pietruszke i cebulkę posypujemy solą i zawjiamy w folie aluminiową i pieczemy 40minut w 200 stopniach celsjusza. Wszystko wrzucamy do miseczki, blendujemy na gładką masę, próbujemy i dosmaczamy.
Dodam że mój tata dostał kanapki z nią i pasztetem i pytał gdzie kupiłem dobry pasztet taki wskazując na paste:P
Sprawdza się z grzankami, tortillą i krakersami oraz waflami ryżowymi.
Smacznego! :)
Witam witam :) Bardzo lubię takie pasty :)
OdpowiedzUsuńPasta na pewno wyszła przepyszna :)
OdpowiedzUsuń