
Na spód(foremka 15 cm)
*ok 8 biszkoptów,
*napar z kawy do nasączenia,
Masa serowa:
*500 g twarogu,
*pół szklanki mleka kokosowego,
*żelatyna zrobiona na proporcję 0.5 l płynu wg opakowania,
*100 g chałwy waniliowej,
*4-5 łyżek cukru pudru.

Polewa truskawkowa:
*2 garstki truskawek,
*pół szklanki mleka kokosowego,
*2 łyżki cukru pudru,
*2 łyżeczki żelatyny.
Do ozdoby:
*3-4 kostki gorzkiej czekolady,
*jeżyny,
*wafle ryżowe,
*orzechy.
Biszkopty moczymy w kawie i układamy w foremce. Składniki na masę serową blendujemy na gładką masę i próbujemy i ewentualnie dosładzamy. Całość wylewamy na biszkopty i odstawiamy do stężenia. Truskawki blendujemy z mlekiem, cukrem i rozpuszczoną żelatyną, po czym wylewamy na stężały ser.
Gotowy ,,wypiek" ozdabiamy wg uznania.
Smacznego:)
0 komentarze:
Prześlij komentarz