Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

sobota, 13 sierpnia 2016

Lato sezon na masę pysznych i ciekawych warzyw, a jeszcze ile przed nami? Brukselka chociażby. A ja zrobiłem sobie sałatkę by część pyszności połączyć.
Potrzebujemy:
*brokuł,
*2 duże gruszki,
*spory pomidor lub dwa mniejsze,
*łyżka tahini+łyżka ciepłej wody/mleka roślinnego lub krowiego, odrobina cukru pudru lub syropu klonowego,
*pół kostki tofu(u mnie wędzone).
*1/2 małej cukinii.
*szczypta imbiru, cynamonu i gałki muszkatołowej.

Wykonanie:

Brokuła gotujemy na parze i przelewamy zimną wodą. Gruszkę kroimy w pół plasterki, to samo cukinię i grillujemy, po przewróceniu na drugą stronę posypujemy przyprawami. Pokrojonego w kostkę pomidorka i podzielonego brokuła mieszamy na talerzu, na to wykładamy grillowane cukinię i gruszkę. Posypujemy pokrojonym w kostkę tofu. Z Tahini, wody/mleka i ew słodzidła robimy sos i polewamy sałatkę. Smacznego :)  


I daję jeszcze sernik który robiłem. Przepis z Kwesti smaku dlatego nie będę dawał przepisu. Tylko go polecę bo pyszny. Polecam zmniejszyć ilość cukru jeśli lubimy mniej słodkie .:)

0 komentarze:

Prześlij komentarz