Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

środa, 29 czerwca 2016

Faza na wszelkie pasty, zwłaszcza hummus mi nie przeszły, a ostatnio inspirując się Jadłonomią, opracowałem tą pyszną pastę.

Potrzebujemy:
*200g bobu(u mnie mrożony)
*2 łyżki tahini,
*ząbek czosnku,
*sok z połowy cytryny i otarta z niej skórka,
*garstka listków mięty i bazylii,
*Przyprawy(sól, pieprz, curry, kumin, słodka/ostra papryczka wg uznania).

Bób gotujemy, ja nie obierałem swojego gdyż ta skórka była aksamitnie miękka i nie miało by to znaczenia, studzimy. Do miski wkładamy bób, tahini, czosnek, sok i skórkę z cytryny, listki i przyprawy. Blendujemy na gładko.

Podajemy :)

4 komentarze:

  1. Ciekawe i na pewno smaczne ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wygląda bardzo smacznie i apetycznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Lubimy pastę z bobu i awokado :) Hummusu jeszcze nie robiłyśmy :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Też muszę kiedyś zrobić hummus! Twój musi być mega :-)

    OdpowiedzUsuń