Obsługiwane przez usługę Blogger.

Szukaj na tym blogu

Social Icons

Popular Posts

Subscribe Via Email

Sign up for our newsletter, and well send you news and tutorials on web design, coding, business, and more! You'll also receive these great gifts:

środa, 29 czerwca 2016

Wracając od babci jak to zawsze bywa zostałem zaopatrzony w tonę warzywek z jej pola, oraz słój jagód. Tak więc w warzywach były między innymi piękne młode buraczki z botwinką i sałata. W lodówce zastałem zalegający twaróg i wymyśliłem to a'lla carpaccio.
Potrzebujemy:
*2 buraczki(200g),
*100g twarogu,
*łyżeczka chrzanu,
*nektarynka,
*2-3garście sałaty,
*ocet jabłkowy lub sok z cytryny,
*garstka orzechów laskowych.

Wykonanie:
Sałatę rwiemy na strzępy, skrapiamy octem lub sokiem, układamy ma talerzu. Buraki obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki lub półplasterki, układamy na sałacie i znów skrapiamy. na to dajemy ułożoną jak na zdjęciu nektarynkę Twaróg rozcieramy z chrzanem, i układamy kawałkami na burakach i nektarynce. Po całej sałatce rozrzucamy pokruszone orzechy i jemy.

Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Na pewno wyszło pyszne, tym bardziej że butaczki pochodzą z pola Twojej babci :) Bardzo lubię ich połączenie z nektarynkami, sałatą i orzechami :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Na pewno wyszło pyszne, tym bardziej że butaczki pochodzą z pola Twojej babci :) Bardzo lubię ich połączenie z nektarynkami, sałatą i orzechami :)

    OdpowiedzUsuń